THIJS

2e4988_thijs-van-meeberg-wint-l

Thijs van de Meeberg (1988) is cabaretier en tourt met zijn tweede avondvullende voorstelling ‘Kom nou maar gewoon’ door het hele land.
Met regelmaat maakt Thijs een optreden op maat en/of verzorgt de wrap-up voor de aflsuiting van bijeenkomsten in allerlei vormen.

Thijs tourde in de periode 2016-2018 met zijn debuutprogramma ‘Er mag gedanst worden’ In de voorstelling vertelt Thijs hoe hij geheel onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’ belandt. Thijs verzet zich hevig, maar niemand ziet dat hij daar eigenlijk niet hoort. Eenmaal in de isoleercel komt de vraag: ‘Waarom laat ik mijn gedrag bepalen door de ander?’ Wat moet ik eigenlijk met die ander?’ Deze voorstelling speelde hij ruim 70 keer.

In februari 2015 won Thijs van de Meeberg overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Deze voorstellingen ontwikkelde hij aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch waar hij in 2014 afstudeerde.

Juryrapport Leids Cabaret Festival 2015:
‘Thijs is een rascabaretier die een moraal naar voren weet te brengen zonder moralistisch te worden, in de traditie van de beste cabaretiers.’

Het Parool over het Leids Cabaret festival 2015:
‘De ongrijpbare Van de Meeberg zet krachtige beelden neer, spreekt in literaire volzinnen en blijft tot de laatste minuut verrassen. Een overdonderende entree in de cabaretwereld. Méér!’

De Volkskrant over ‘Er mag gedanst worden’:
‘Met zijn verhaalstructuur is Van de Meeberg een fijne Freek de Jonge light’
‘Met Thijs van de Meeberg weet je nooit wat hij op de volgende kruising gaat doen’

De VARA gids over ‘Er mag gedanst worden’
‘Van de Meeberg heeft zijn succeshalfuurtje achter zich gelaten en iets totaal nieuws gemaakt, alleen dat al getuigt van lef en bravoure’
‘De ambitie en potentie zijn onverminderd groot, alleen dat al is de moeite waard om te gaan bekijken’.

Voor meer informatie over optredens en boekingen kijkt u bij speellijst en contact.
Heel graag tot ziens!

KOM NOU MAAR GEWOON

De Volkskrant noemde Thijs van de Meeberg “een fijne Freek de Jonge-light”, De VARA gids sprak over ‘lef’ en Het Parool vroeg zich af of er “een verborgen steekje los aan hem is”.

In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar?

Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: ‘Kom nou maar gewoon’.

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co